Traditioner

 

Vuggestuen er en gammel institution, som gennem tiderne har skabt og bevaret mange traditioner. Vi holder fast i traditionerne for at være en del af den kulturarv, der gerne skulle viderebringes fra generation til generation.

 

Fastelavn:

Vi holder fastelavnsfest, hvor de børn der har lyst er udklædte. Vi slår katten af posen, synger sang og spiser det som er i posen.

 

Påskefrokost:

Vi spiser en lidt større frokost end vi plejer med nogle af de traditionelle danske frokost retter.

 

Vuggestuens fødselsdag:

En af de første dage i maj fejrer vi vuggestuens fødselsdag. Hvor vi pynter legepladsen op med flag og vimpler. Vi maler ansigter og synger en masse sange.

 

Sommerfest:

Når alle er vendt tilbage fra sommerferie, afholder vi en fælles sommerfest, på legepladsen, for hele vuggestuen. Hver familie medbringer en ret til en fælles buffe og tæpper.

 

OL:

Først i september afholder vi børne-OL på legepladsen med forskellige discipliner. De enkelte stuer har lavet et kampråb og evt. udklædning. Som regel slutter vi af med vand og frugt.

 

Lygtefest:

Her fejrer vi, at den mørke tid kommer. Alle mødes til samling på en af stuerne, hvor vi synger en masse sange og sanglege. Hver stue medbringer også et græskar som de har ståret flotte figurer i.

 

Jul:

Hver dag i december holder de enkelte stuer julehygge. De enkelte stuer har hver deres særlige traditioner. Sidst i december holder vi en juletræsfest for børnene, hvor vi synger sange og danser om juletræet, og måske får vi besøg af julemanden.

Hver stue har også en eftermiddag hvor de inviterer forældrene til julehygge.

Desuden holder vi også julefrokost for børnene, hvor vi får dejlig julemad

 

Fællesspisning:

Hver stue inviterer en gang om året til fællesspisning på stuen. Her medbringer hver familie en ret til en fælles buffet, og så spises der aftensmad sammen i vuggestuen.